Woontrends & Interieurtrends 2021: bekijk alle trends

In dit artikel voor Marmer-tegels.nl kijken we niet alleen naar de toepassingen van marmeren tegels in jouw interieur, maar kijken we breder vooruit naar de woontrends voor 2021. We komen dan logischerwijs direct ook marmer tegen in dé trends voor het komende jaar. Het jaar 2021 is misschien wel het beste jaar om jouw interieur eens flink op de schop te nemen. Nu we (voorlopig) nog veel aan huis gebonden zullen zijn kun je er direct maximaal van genieten én maak jij jouw interieur ook voor de komende jaren weer helemaal fris. Enerzijds bespreken we de verwachtingen qua woontrends en interieurtrends, anderzijds bespreken we de populaire woonstijlen van 2021 en of jij één of meerdere meubels gaat vervangen.

Interieurtrends 2021

  • Donkerblauw: de kleur donkerblauw mag het komende jaar niet ontbreken. Deze klassieke, maar tegelijkertijd karaktervolle kleur is een van de woonkleuren van 2021. We zien deze, maar ook andere klassieke kleuren dit jaar meer terug. Zo kijken we terug in het verleden naar de mooiste kleuren van toen, die je nu terug ziet. De kleur mag overigens ook terugkomen in meubels, bijvoorbeeld een oude vintage kast die je een hippe kleur geeft. Maar op de muur mag natuurlijk ook.
  • De natuur in: natuurlijke materialen zien we op verschillende manieren terug in de interieurtrends van 2021. Denk dan bijvoorbeeld aan hout, metaal en bijvoorbeeld verschillende gesteenten. Vooral lichte houtsoorten en marmer gaan het komend jaar (weer) goed doen. In een interieur zie je marmer terug als tafelblad voor de eettafel, maar ook een marmeren salontafel is erg populair. Gelukkig combineert marmer goed met andere natuurlijke materialen, waardoor matchen niet moeilijk is.
  • Duurzame keuzes: langzaam veranderen de trends, van eenmalig gebruik naar tijdloze ontwerpen die generaties lang mee kunnen in een interieur. Op die manier kijken steeds meer meubelmerken naar deze keuze, om zo betere keuzes te maken voor de toekomst van de wereld. Bovendien zien we in diezelfde meubels steeds vaker gerecyclede materialen terug.
  • Een echte eye-catcher: waar natuurlijke materialen rust brengen in een woonkamer, keuken of slaapkamer, moet daar vaak wel een tegenhanger voor zijn. Zo’n tegenhanger is steeds vaker een echte eye-catcher. Dit kan in allerlei verschillende vormen zijn, bijvoorbeeld een uniek stuk wanddecoratie of een net te grote souvenir die je hebt gekocht tijdens een vakantie. Op die manier maak jij van jouw interieur echt iets van jezelf en heb je direct gespreksstof wanneer vrienden langskomen.
  • Volop kamerplanten: breng groen in huis met veel kamerplanten. Vooral tropische kamerplanten doen het erg goed. Ze mogen gerust groot zijn en misschien zelfs wel tot het plafond komen. Bovendien kun je deze hobby zelf en zonder kosten eenvoudig uitbreiden, je kunt namelijk de kamerplanten zelf stekken en zo van jouw woonkamer een echte Urban Jungle maken.
  • De kleur grijs: tot slot nog één trend die we niet mogen vergeten, de kleur grijs. Er werd eerder vaak gekozen voor de kleur wit op de muur, maar steeds vaker wordt een grijstint gekozen. Ook komend jaar, vooral in de vorm van een messy beton-look, dat veel wanden mooier laat worden.