Welke plint voor jouw vloer?

Wanneer je net een nieuwe vloer hebt gelegd dan wil je natuurlijk dat het plaatje compleet is. Dit doe je door te kiezen voor plinten.

Deze plinten zorgen niet alleen voor een schitterende afwerking, maar zijn ook praktisch. Zo beschermt een plint de muur tegen stoten van bijvoorbeeld de stofzuiger. Vuil en stof krijgt ook niet meer de mogelijkheid om zich te nestelen tussen de vloer en muur. Dit zorgt voor een verzorgend totaalbeeld van jouw vloer. Plinten zijn dan ook een echte must. Toch kan het lastig zijn om de juiste plinten te vinden. Om je hierbij te helpen hebben wij deze blog geschreven.

Plinten voor een pvc-vloer

Voor de afwerking van jouw pvc-vloer is het mogelijk om te kiezen voor een plakplint. Deze plint heeft een lijmstrook. Hierdoor hoef je slechts het beschermfolie van de lijmstrook te halen en de plint op de juiste plek te leggen. Zachtjes aanduwen zorgt ervoor dat de lijm zich aan de vloer hecht. De plakplint ligt nu op zijn plek en zal niet meer verschuiven! Een plakplint heeft normaal gesproken dezelfde kleur als jouw vloer. Dit zorgt ervoor dat de plint niet opvalt. Toch is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoge, witte MDF-plint. Deze plinten vallen door de witte kleur meer op en geven een chique uitstraling.

Plinten voor laminaat

Heb jij een laminaatvloer in huis? Dan geldt eigenlijk hetzelfde als voor een pvc-vloer. Plinten gebruik je namelijk ook voor de afwerking van laminaat. Deze plinten zijn net als laminaat in verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor zit er altijd wel een perfecte plint tussen voor jouw vloer. Uiteraard is het ook mogelijk om een laminaatvloer strak tegen de muur aan te leggen. Dit maakt plinten overbodig, maar is erg lastig om voor elkaar te krijgen. Hierom adviseren wij om dit te laten doen door een specialist.

Afwerken zonder plinten

Natuurlijk is het ook mogelijk om een vloer af te werken zonder plinten. Dit kan gedaan worden met behulp van siliconen kit of door de vloer strak tegen een muur aan te leggen. Kies je voor siliconen kit? Dan is het belangrijk om een kleur te nemen die bij je vloer past. Alle kieren kan je hierna eenvoudig dicht kitten. Dit geeft een stijlvolle uitstraling aan je vloer. Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor de afwerking van een vloer. Voor welke mogelijkheid kies jij?