Dit zijn de voordelen van openslaande garagedeuren

Ga je de garagedeur vervangen, dan raden we je aan om te overwegen om een openslaande garagedeur te kopen. Dit type deur biedt veel voordelen. Lees verder en je weet welke voordelen dit zijn.

Openslaande garagedeuren fungeren als een tweede voordeur

Openslaande deuren voor garages zijn los van elkaar te bedienen. Daardoor fungeren ze als het ware als een tweede voordeur. Dit voordeel is bijzonder fijn indien je de garage als kantoorruimte gebruikt. Je bezoekers hoeven dan niet eerst het hele huis door te lopen om je kantoor binnen te komen. Dat geeft eventuele andere gezinsleden de nodige privacy.

Openslaande deuren zijn goed geïsoleerd

In tegenstelling tot andere garagedeuren zijn openslaande deuren zeer goed geïsoleerd. Daardoor wordt tocht en kou buiten de deur gehouden. Dit voordeel is fijn als je regelmatig langere tijd in de garage doorbrengt. 

Maar ook als je dat niet doet is de isolatie prettig. Veel garages zijn namelijk met de woning verbonden. Tocht en kou kunnen dan via de tussendeur je woning binnenkomen. Dat zorgt niet alleen voor minder wooncomfort, maar ook hogere stookkosten. En door de huidige recordprijzen voor energie zit je daar niet op de wachten.

Ramen in het deurblad

Openslaande garagedeuren kunnen met ramen worden uitgerust. Zeker wanneer de garage als werkruimte of hobbyruimte wordt gebruikt is dat erg prettig. Je krijgt dan net even wat meer daglicht in de garage. 

Wanneer je ervoor kiest om een raam in het deurblad te laten verwerken is het ons advies om de ramen te laten blinderen of van anti-inkijkfolie te voorzien. Wanneer je namelijk waardevolle spullen in je garage staan zijn die spullen van buitenaf zichtbaar. En op ongewenst bezoek zit je waarschijnlijk niet te wachten…

Vele uitvoeringen

Openslaande garagedeuren zijn in tal van uitvoeringen leverbaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor een garagedeur met een toog kiezen. Ook zijn er allerlei patronen en kleuren leverbaar. Je kunt de openslaande deuren zelfs in houten uitvoering bestellen. Zeer sfeervol als je in een woning woont die een landelijke uitstraling heeft.

Wat kost een openslaande garagedeur?

Openslaande garagedeuren zijn de meest dure garagedeuren die op de markt verkrijgbaar zijn. De goedkoopste modellen zijn vanaf ongeveer € 3.000,- leverbaar. Wanneer je budget niet toereikend is om een openslaande garagedeur te kunnen kopen, maar je wel het gemak wilt hebben om door middel van een deur de garage betreden, dan is een garagedeur met een loopdeur een goed alternatief.

Vergelijk aanbieders met elkaar

Of je nu besluit om een openslaande garagedeur aan te schaffen of dat je toch voor een ander type garagedeur kiest, het is altijd aan te raden om aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij naar zaken zoals:

  • Prijs
  • Garantie
  • Services (montage, onderhoud)
  • Levertijd

Door naar alle aspecten van de verschillende aanbieders te kijken krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je een weloverwogen aankoopbeslissing nemen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *