Marmer tegel vs. PVC tegel; een uitgebreide vergelijking

Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk type vloerbedekking je in je huis wilt leggen. Er zijn zoveel opties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. In deze blogpost zullen we marmeren tegels en PVC tegels vergelijken. We bespreken de verschillende ontwerpen die beschikbaar zijn voor elk type tegel, evenals de voor-en nadelen van elk materiaal. Aan het eind van dit bericht moet je een beter inzicht hebben in welk type tegel voor jou geschikt is!

Wat is een PVC tegel

Wat een marmeren tegel is spreekt redelijk voor zich, maar veel mensen weten misschien niet wat voor materiaal PVC is. PVC, of polyvinylchloride, is een synthetische hars die wordt gemaakt uit de polymerisatie van vinylchloride. PVC is een zeer veelzijdig materiaal en kan worden gebruikt om veel verschillende producten te maken, zoals buizen, ramen en vloeren.

Verschillende ontwerpen

Marmer tegels komen in een verscheidenheid van ontwerpen, met inbegrip van vierkante tegels, zeshoekige tegels, en achthoekige tegels. Er zijn ook veel verschillende kleuren opties beschikbaar voor marmeren tegel. Sommige populaire kleuren zijn wit, zwart, grijs en beige.

PVC tegels komen ook in een verscheidenheid van ontwerpen. Echter, de ontwerpen hebben de neiging om meer beperkt dan die beschikbaar zijn voor marmeren tegel. Het meest voorkomende ontwerp voor PVC tegels is een vierkante tegel. Er zijn ook veel verschillende kleuropties beschikbaar voor PVC tegel.

Voor- en nadelen marmeren tegels

Elke soort tegel heeft verschillende voor- en nadelen. Enkele voordelen van marmeren tegels zijn;

 • Marmer is een natuurlijk materiaal, het is dus milieuvriendelijk.
 • Marmer is een duurzaam materiaal en kan vele jaren meegaan.
 • Marmer is bestand tegen vlekken en vervagen.
 • Marmeren tegels kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Maar marmer heeft ook een aantal nadelen, bijvoorbeeld; 

 • Marmer is een duur materiaal, dus het is misschien niet voor iedereen betaalbaar.
 • Marmeren tegels zijn zwaar en moeilijk te installeren.
 • Marmeren tegels kunnen afbrokkelen en barsten als ze niet goed worden onderhouden.

Voor- en nadelen PVC tegel

Ook PVC tegels hebben een aantal duidelijke voor- en nadelen. Voordelen zijn;

 • PVC is een duurzaam materiaal en kan vele jaren meegaan.
 • PVC is bestand tegen vlekken en verbleken 
 • PVC is een stuk goedkoper dan marmer en daardoor toegankelijker als je een minder groot budget hebt
 • PVC is makkelijker te installeren omdat de tegels een stuk minder zwaar zijn dan marmer
 • PVC blijft een vastere temperatuur en is daardoor minder koud in de winter

Nadelen van PVC tegels zijn;

 • PVC is een synthetisch materiaal, dus het is wat milieu onvriendelijker.
 • PVC is minder geschikt voor buiten gebruik

Zoals je gelezen hebt zijn er een aantal overwegingen om te maken als je twijfelt tussen een klassieke marmeren tegel of een modernere PVC tegel voor je vloer. Maar als je er goed over nadenkt zijn beide erg goede opties, dus je zult vast blij zijn met je nieuwe vloer, wat je ook kiest!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *