badkamertegels

Badkamer tegel trends in 2022

Tegel is al jaren de favoriete bekleding voor vloeren en wanden in de badkamers. Het heeft inderdaad het voordeel dat het zowel geschikt is voor vochtige ruimtes, zeer praktisch in het dagelijks leven, maar ook zeer esthetisch. De tegelmerken strijden ook in de verbeelding om ons elk jaar nieuwe chique en trendy tegels aan te bieden. In deze blog gaan we de tegel trends van 2022 bespreken.

Versier je muren met reliëftegels

Dit jaar speelt tegelwerk met materialen om onze badkamers nieuw leven in te blazen. Reliëftegels, of 3D-tegels, zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen: elegante golven, geometrische of onregelmatige reliëfs voor een authentieke uitstraling. De reliëfbetegeling speelt met schaduw en licht en springt in het oog. Het geeft een zeer chique en eigentijdse natuurlijke look.

Liefhebbers van moderniteit: val voor de zeshoekige tegels

Op de vloer en op de wanden maken zeshoekige tegels een comeback in ons interieur, en vooral in de badkamer! Dit formaat, meestal voorbehouden aan terracotta tegels, is nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, materialen en kleuren: marmer, porselein, wit, zwart en nog veel meer! De geometrische vorm geeft de badkamer een stijl die zowel authentiek als eigentijds is.

Andere bijzondere tegelvormenNaast een zeshoekige tegel, zijn er ook andere geometrische vormen die winnen aan populariteit. De vierkante tegel blijft gewild, maar consumenten kijken ook naar andere vormen zoals ovale vormen, bladvormen of zelfs tegels in vorm van een water druppel.

Driehoekige vormen en gebogen, organische vormen gaan we ook terugzien in 2022. Met deze bijzonder tegeltrends kan jij je huis uniek maken en een huis creëren dat echt en alleen door jouw ontworpen is.

Imitatiehouten tegels, chic en authentiek

Sinds enkele jaren is imitatieparket een van de favoriete producten van de Nederlandse consument, zowel voor de badkamer als voor de rest van het huis. In 2022 wordt hier nog steeds regelmatig voor gekozen en imiteert het nu perfect alle ruwheid van hout voor een heel natuurlijke uitstraling. Dit jaar zijn de trends meer lichte en koude tinten: geef dus de voorkeur aan imitatie parketvloeren in grijze kleuren. Het zal alle charme van parket in jouw badkamer brengen, terwijl het perfect bestand is tegen vocht en zeer gemakkelijk te onderhouden is.

Tegel kleurenOok qua kleur is er afgelopen jaren flink wat veranderd. Vroeger kozen mensen veel voor witte, strakke tegels. Anno 2022 is dit niet meer het geval. Dit zijn de meest populaire kleuren voor tegels: De kleur groen in gedempte tinten is een van de nieuwste neutrale kleuren die in tegels verschijnen. Het haalt de natuur in huis en kan worden beschouwd al een teken van groei en welzijn. Het geeft de badkamer een rustige uitstraling. Groene tegels passen bijvoorbeeld goed bij mat zwarte douches of meubels.

Ook winnen neutrale kleuren steeds meer aan populariteit. Deze tegeltinten zijn subtiel en rustgevend in een matte afwerking.  Je kan bijvoorbeeld denken aan crèmekleurige tinten, beige en bruin. Echte natuurlijke kleuren.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *