Tips voor het inrichten van je babykamer

Het inrichten van de babykamer dat is natuurlijk super leuk! Zodra je zwanger bent, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je hier zo snel mogelijk mee aan de slag wilt. Toch zijn er altijd nog een aantal extra zaken, waar je op voorhand niet zo snel aan had gedacht die komen kijken bij het inrichten van een babykamer. We hebben daarom speciaal voor jou als ouder in spé een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij je babykamer gezellig en knus inrichten.

Rust

Een baby heeft rust nodig. Of je nu je kleintje in bedje legt of kiest voor een draagzak voor je baby. Toch zijn er op de kamer van je kleintje een aantal belangrijke zaken die hieraan kunnen bijdragen. Allereerst is het belangrijk dat je rekening houdt met de positie van de lamp. Het is natuurlijk voor je baby niet fijn, dat ze direct in de lamp kijken wanneer je deze aandoet. Daarnaast is het ook verstandig te kiezen voor een nachtlampje. Dit zorgt ervoor dat je baby een stuk minder bang is en je niet per se de ‘grote’ lamp hoeft aan te doen.

Praktisch

Je kleintje ligt de eerste maanden toch alleen in z’n kamertje te slapen. Maak het jezelf dus vooral gemakkelijk. Door rekening te houden met de indeling van de kamer, zul je merken dat het een stuk gemakkelijker wordt. Deze praktische zaken zit hem in kleine dingen. Zo is het gemakkelijk een handig tafeltje te plaatsen naar het bedje. Zo kun je eventueel tijdens het in bed leggen de speen even op het tafeltje neerleggen. Een stoel is overigens ook een echte aanrader. Zo kun je je kleintje gedurende de nacht de eerste periode op de eigen kamer veilig vanuit de stoel voeden.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Hetzelfde als dat je een manduca draagzak kopen gaat, is het ook bij het aanschaffen van andere zaken belangrijk te letten of het veilig is. Denk hierbij aan de keuze voor bepaalde verf, maar ook losse draden en andere zaken waar je kleintje zich aan kan bezeren dienen te worden weggewerkt. Een veilige omgeving is essentieel voor het welzijn van je baby.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *