Hoe zorg ik ervoor dat mijn vloer netjes blijft?

Het is heel erg belangrijk om je vloer goed te blijven onderhouden. Want als je dat niet doet, dan kunnen vloeren vies worden en dat kan zorgen voor een snellere slijtage. Dat wil je uiteraard niet hebben. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat jouw vloer gewoon netjes en mooi blijft? Dat is uiteraard deels afhankelijk van het soort vloer dat jij hebt. Maar wij proberen zo goed mogelijk uit te leggen hoe jij jouw vloer netjes kunt houden.

Afhankelijk van de vloer
Het is zoals net al even benoemd grotendeels afhankelijk van het karakter van de vloer in hoeverre makkelijk goed netjes te houden is.

Parket en laminaat
Laminaat heeft bijvoorbeeld een heel onderhoudsvriendelijk karakter. Je kunt er zo nu en dan eens de dweil overheen halen maar wanneer je een te natte dweil over de vloer heen haalt dan zal de vloer in de toekomst heel makkelijk kromtrekken.
Een parketvloer is in eerste instantie duurder maar dat komt omdat parket vooral uit hout bestaat, en laminaat vooral uit kunststof. Voor beide is belangrijk, eerst goed de stofzuiger er overheen en daarna goed stevig dweilen, maar niet met een te natte dweil.

PVC en tegels
PVC is relatief goedkoop maar een zeer goede en effectieve vloer. Het is belangrijk de vloeren schoon te maken met een speciaal daarvoor bedoelde reiniger. Deze bevat speciale inhoud die specifiek gemaakt is voor PVC.
Voor tegels kunnen we eigenlijk hetzelfde zeggen. Tegels zijn er in zo veel diverse vormen, maten, soorten en kleuren, maar eigenlijk zijn voor beide vloeren de onderhoudsvoorschriften hetzelfde. Er bestaan ook speciaal ontworpen reinigers voor tegels. Deze zijn perfect om een mooie tegelvloer goed schoon te houden. PVC en tegels kun je vrij makkelijk beschadigen, het is dus ook belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Daarnaast is een goede deurmat ook belangrijk, deze houdt een hoop vuil tegen bij binnenkomst.

Tapijt
Tapijt is een warme en sfeervolle vloerbekleding, maar het is een behoorlijk onderhoud intensieve vloersoort. Een waardevolle tip is vrij simpel, maak de vloer regelmatig schoon. Vuil dat in het tapijt komt moet je eigenlijk direct verwijderen. Anders kunnen er een hoop andere beschadigingen optreden. Je moet tapijt ook regelmatig stofzuigen, vaker dan andere vloeren. Het feit dat je stof niet ziet betekent vaak niet dat het er niet is, integendeel. Als er vuil op je tapijt komt, nooit wrijven of föhnen, maar zachtjes deppen. Anders zorg je er voor dat het vuil er waarschijnlijk nooit meer uit te krijgen is.

Bron: www.deurenweb.nl