Mozaïektegels steeds populairder

We zijn massaal op zoek naar gezelligheid in ons huis. En dan zijn tegels vast niet het eerste waar je aan denkt. Er wordt namelijk vaak gezegd dat tegels koud en kil zijn in een huis. Maar niets is minder waar!

Uit de nieuwste vloertrends van Woonleven.com blijkt namelijk dat Mozaïektegels steeds populairder vanwege hun veelzijdige karakter en het vermogen om een modern, maar toch intiem decor te creëren. Perfect voor de personen die op zoek zijn naar gezelligheid in huis.

Wij stellen u graag voor en maken u vertrouwd met enkele van de laatste trends in het hele spectrum van het interieurontwerp, om u op uw beurt te helpen bij het nemen van beslissingen over uw persoonlijke smaak in mozaïektegels.

Wij geven u drie sfeerbeelden van mozaiektegels

Soorten Mozaïektegels

Voordat we verder in gaan op de sfeer en stijlen. Welke mozaiek tegelsoorten zijn er eigenlijk?

De Mozaïek tegels zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, elke soort heeft een eigen uitstraling en eigenschap. De drie populairste Mozaïektegels staan hieronder opgesomd.

  • Glas mozaïektegels
  • Keramisch mozaïek
  • Natuursteen mozaïek

#1 sfeerbeeld: Rustgevende waterachtige look

De kleur van water kan een idyllisch gevoel opwekken in huis. Sfeerbeeld 1 is dan ook een tegelwand met blauwe, lichte kleuren gecombineerd met lichtgrijs en wit. Dit geeft een gevoel van rust, een waterachtige look. Deze look staat prachtig in een zomers huis, een vakantiehuis.

De kleuren zijn goed te combineren met een wit interieur, of licht grijs. Wat helemaal mooi is, is deze tegels door laten lopen naar buiten. Dit kan via de wand, maar ook door de kleuren terug te laten komen in de vloertegels voor het buiten patio, het zwembad of een lounge gedeelte.

#2 sfeerbeeld: Houtlook: Robuust en natuurlijk

Houtlook is een perfecte manier om uw huis te voorzien van een warme uitstraling en sfeervolle uitstraling. Maar écht hout kan natuurlijk niet overal. Zeker niet in een vochtige ruimte als de badkamer. Het materiaal kan kromtrekken of gaan schimmelen. Keramische houtlook tegels lenen zich daarentegen perfect voor een badkamer. Tegels zijn namelijk hygiënisch, nemen geen stof op en gaan een leven lang mee.

Een mozaïek houtlook tegel in een badkamer is wat ons betreft een echte sfeermaker

#3 sfeerbeeld: Natuursteen: je kunt er alle kanten mee op

Nummer drie in de lijst is natuursteen. Misschien wel onze favoriete keuze. Naast unieke patronen en verrassende combinaties, biedt natuursteen namelijk een natuurlijke uitstraling die niet te evenaren is door andere vormen. Een prachtige mozaiek natuurstenen vloer of muur is wat ons betreft dan ook een aanrader.

Natuursteen is verkrijgbaar in onder andere de volgende vormen: hardsteen, travertin, leisteen, marmer en dolomiet. Maar voor welk soort natuursteen u ook kiest, u verzekerd van een natuurlijke uitstraling en een boost op het gebied van sfeer. Creëer bijvoorbeeld een rustgevende badkamer, sfeervolle wc óf maak uw gezellige keuken een absoluut hoogtepunt in huis met unieke mozaiek tegels van natuursteen.

EXTRA TIP: Het gebruik van natuursteen in de eetkamer kan ook prachtig zijn wanneer u een landelijke woning of interieur hebt.

Er is altijd een natuursteen mozaiek tegel die past bij de door u gewenste stijl en uitstraling. U kunt er alle kanten mee op