Alles over vloerkleden

Er zijn vele verschillende soorten vloerkleden, in allerlei maten. Je kunt er een fantastische sfeer mee in huis creëren. Doordat er zo veel verschillende soorten zijn, kun je jouw persoonlijkheid erin kwijt. Welke kleuren kies je? Welk materiaal? Kies je in plaats van een vloerkleed voor een tapijt of karpet?

Soorten vloerkleden

Er zijn tal van stijlen qua woninginrichting, zo vind je ook gegarandeerd een vloerkleed wat hierbij past. Van vintage of modern tot en met hoogpolig of basic. Daarnaast kunnen ze in veel winkels ook op maat gemaakt worden. Zo heb je een vloerkleed wat uitstekend aansluit op jouw woninginrichting. Het voelt heel fijn en zacht als je eroverheen loopt of erop staat. Dit is dan ook nog fijner in de winter! Een ander praktisch voordeel is dat een vloerkleed geluid dempt. Bij een gehorige ruimte of ergens waar continu kinderen overheen rennen, scheelt dit dus enorm qua geluid. Daarnaast beschermt het uiteraard je vloer wanneer bijvoorbeeld kinderen er iets op laten vallen.

Hoogpolig vloerkleed

Een hoogpolig vloerkleed geeft jou gegarandeerd warme voeten in de winter! Deze kleden zijn extra zacht en warm. Ook deze zijn in vele kleuren te verkrijgen en beschikbaar in verschillende hoogtes en stijlen. Ook bestaan er vloerkleden met een print erop in bijvoorbeeld een kinderkamer.

Onderhoud

Om voor langere tijd te kunnen blijven genieten van een goed uitziend vloerkleed, is onderhoud belangrijk. Preventief onderhoud is al door deurmatten te gebruiken, zodat vuiligheid niet in huis komt. Om te voorkomen dat er plekken op het vloerkleed komen van slijtage, kan het kleed ook periodiek omgedraaid worden. Het verschilt per type vloerkleed welk onderhoud qua schoonmaak het beste is. Zo kunnen sommige het beste uitgeklopt worden en andere kleden juist met een stofzuiger schoongemaakt worden. Komt er een vlek op? Maak dit dan direct schoon om ze volledig te kunnen verwijderen. 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *